Det du behöver veta om solskydd

Nu har solen börjat visa sig från sin bästa sida och vi behöver därför ta hand om vår hud.

Här nedan får du lite information från MARIA ÅKERBERG ang. solskydd

”Solskydd!

Det är nyttigt att sola, men undvik att bränna dig. Senaste forskningen säger att kvinnor som inte solade hade dubbelt så hög dödlighet som det som solade under en 20-års period. Solen och D-vitamin skyddar mot malignt melanom.
Varje år får vi frågan varför vi inte har solskydd i våra dagcremer. De cremer som innehåller solskydd tillverkas oftast i USA där det oftast är betydligt varmare klimat än här. Färsk forskning visar att vi får D-vitaminbrist om vi har solskydd året runt. MARIA ÅKERBERG är tillverkat i Sverige för det svenska klimatet, när solen kommer rekommenderar vi istället att du lägger en solcreme på din dagcreme.

Enligt EUs nya rekommendationer skall en solkräm även skydda mot UVA. Skyddet mot UVA skall (minst) vara en tredjedel av produktens skydd mot UVB.

Det som också är viktigt att belysa är skillnaden på olika Spf. Man har ju tron att ju högre Spf desto bättre. Men skillnaden är väldigt liten. Nedan ser du en tabell på hur mycket sol vi släpper igenom med olika Spf. Skillanden mellan Spf 15 och Spf 30 är endast 3 procentenheter.

SPF 2- 50%
SPF 4- 25%
SPF 10- 10%
SPF 15- 6%
SPF 30- 3%
SPF 60- 1,5%

När man har ett fysikaliskt skydd ger det oftast mer solskydd än vad som anges på förpackningen eftersom det är samma tester för fysikaliska solskydd som kemiska. Vår Sun Lotion Spf 20 blir nästintill sunblock om man lägger på mycket.

Vår titandioxid har en partikelstorlek, som gör att den inte tas upp av huden. Vi använder inte Titandioxid i nanostorlek i våra solskyddsprodukter! Vår solskyddsprodukter är även miljövänliga och skadar inte fiskar och alger när vi hoppar i badet efter solstunden.”

Välkommen upp till oss!