Vanliga frågor frisör

1. Kan håret bli hur långt som helst?
Håret växer ca 1 cm i månaden, vissa hår växer lite snabbare och en del lite långsammare. Håret växer i cykler på 2-6 år vilket gör att vissa inte kan få riktigt långt hår eftersom deras cykel är kortare.

2. Kan man färga håret när man är gravid?
Det är helt upp till kunden själv att avgöra. Det finns ingen forskning som tyder på att behandlingen skulle skada foster eller moder men heller inte motsatsen. I extremt sällsynta fall kan det bli en kemisk reaktion, så som att färgen inte tar ordentligt eller inte får den nyans som va tänkt. Detta kan komma sig av alla hormoner som finns i kroppen. Om man vill vara på säkra sidan kan man hålla sig till slingor som inte går ner i hårbotten och  därför inte går in i kroppen.

3. Hur blir man av med fet hårbotten?
Försök först och främst att vänja av håret med att schamponeras för ofta. Var 3:e dag är lagom, kan man vänta längre så är det bara bra. Sedan kan du testa att tvätta håret med ett volymschampo, det kan torka ut det ”feta” i hårbotten för att det lätt ska bli volym. Om inte det funkar så kan du rådfråga din frisör om ett speciellt hårbottenschampo för fet hårbotten.

4. Förstörs håret om man tvättar det varje dag?
Ja, att tvätta håret varje dag gör att det blir uttorkat. Vatten har inte samma PH-värde som håret. Använd ett bra schampo med ett PH värde på 4,5-5,5.

5. Kan balsam laga trasiga hårtoppar?
Nej men det kan förebygga. När du tvättar håret med schampo så öppnar det fjällskikten på hårstrået och balsamet har sedan som uppgift att stänga igen fjällskikten. Balsamet gör håret mjukt och tar bort statisk elektricitet. För att bli av med de trasiga topparna måste håret klippas.

6. Hur gör man för att få tjockare hår?
Tjockare hår kan man aldrig få, man föds med ett visst antal hårsäckar. Men man kan använda sig av volymprodukter för att få håret att se fylligare ut eller testa på Nioxin. Det är en serie med produkter som hjälper till att stärka håret och ge en bra miljö för håret att växa i. Kom in så berättar vi mer.

7. Ska man borsta håret när det är blött?
Helst inte, försök att reda ut håret med fingrarna eller med en bredtandad kam. Borsta sedan håret när det är nästan torrt.

8. Kan håret verkligen bli grönt av klor?
Ja det kan det bli. Det finns tungmetaller i vattnet som kan göra att ljusa hår skiftar i grönt. Det kan fastna extra lätt på blekta hår. Testa att tvätta håret i ett djuprengörande schampo.